Wil jij opvanggezin worden?
Wil jij de schakel zijn tussen een asiel en een fijne veilige warme mand?
Mogen wij je dan wat vragen?
- Ben je bereid om jouw favoriete stoel of bank te delen?
- Heb je nog wat ruimte over in jouw auto?
- Ben je bereid om veel tijd en geduld in een asielhond te steken?
- En vind je het niet zo heel erg om in het begin wat plasjes en poepjes op te ruimen?
- Kan je tegen een extra schaduw waarover je bijna struikelt?
- Houd je van veel liefde, dankbaarheid en gezelligheid?
- Kan je halsoverkop verliefd raken tot over de oren en daarna loslaten?
- Ben je flexibel, beschik je over een gevoel van humor en voel je je thuis voelen in een klein team?
Dan ben je voor ons het ultieme pleeggezin/foster en gaan we heel graag met je in zee! Sterker nog dan hebben wij jou heel hard nodig!
Want dan ben jij die belangrijke schakel tussen het asiel en een warme veilige mand. Door jou krijgt een hond een kans. Een kans op een leven vrij van stress en ellende, met liefde en verzorging.
Een mooie tweede kans!!!!

Voorwaarden
Het opvangen van een buitenlandse hond gebeurt op vrijwillige basis. Het voer, een fijne mand, een voerbak en op zijn tijd een lekker bot, is voor de rekening van het gastgezin.
Tuig, halsband, lijnen (en eventueel jas en speelshirt) krijg je in bruikleen van de stichting. Dit blijft in eigendom van de stichting. Dus wanneer de opvangdagen over zijn en het opvangcontract wordt verbroken, zullen de eigendommen aan de stichting geretourneerd moeten worden. Indien er dierenartskosten moeten worden gemaakt zal dit altijd in overleg met de stichting gaan. Dierenartskosten die zijn overlegd met de stichting worden uiteraard door de stichting betaald. Nood breekt wet: dus wanneer het levensbedreigend is voor de hond kan er zonder contact met de stichting naar een dierenarts worden gegaan.
Voordat jij (en je gezin) opvanggezin kunnen worden, zullen we eerst op huisbezoek komen en kijken hoe de leef- en woonomstandigheden zijn. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat wij de veiligheid van de hond moeten kunnen bieden en of de hond wel zou kunnen aarden in de woonsituatie en -omgeving. Met name de veiligheid speelt een belangrijke rol. Het is ook van belang om te weten of er andere dieren aanwezig zijn. Een andere hond heeft wel de voorkeur. Het is voor een opvanghond heel fijn om maatje te hebben. Een voorbeeld geeft meer stabiliteit.
Opvanggezin zijn geeft heel veel voldoening. Een hond zal uiteindelijk een heel nieuw leven tegemoet gaan. En die kans wordt door het opvanggezin gegeven. Dat is een prachtig gebaar.
Wij kunnen niet genoeg benadrukken: het opvanggezin is de schakel tussen asiel en een fijne veilige warm mand.
Er is een registratieplicht. Ook als je opvangt. Binnen 14 dagen na aankomst moet de opvanghond bij de dierenarts worden geregistreerd.
Een opvanggezin heeft een UBN-nummer nodig. U kunt een UBN aanvragen bij het RVO via de volgende link: https://www.rvo.nl/onderwerpen/identificatie-en-registratie-dieren
Interesse?
Heeft u interesse om opvanggezin te worden? Laat uw gegevens achter via ons contact formulier. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.
